Produkty

Výnimočné produkty

Našou víziou je stále rozširovať bohaté portfólio kvalitných domácich originálnych 100 % prírodných produktov priamo z farmy, pri ktorých výrobe a spracovaní sa dodržujú prísne postupy na zachovanie toho, čo vytvorila príroda sama.

Spoločná zjednocujúca obchodná značka kvality a bezpečnosti pre celé portfólio produktov:

 

Mlieko. Je to najprirodzenejšia komplexná potravina, obsahujúca celý rad dôležitých a hodnotných látok, nevyhnutných pre stavbu, výživu, vývoj a udržiavanie ľudského organizmu, normálnu funkciu látkovej výmeny a ochranu zdravia človeka:

Mliečne bielkoviny: Obsahujú takmer všetky známe esenciálne aminokyseliny, potrebné na stavbu a udržiavanie ľudského organizmu. Svojou vysokou biologickou hodnotou sa vyrovnajú bielkovine mäsa a prevyšujú hodnotu bielkovín obilnín i strukovín. Až 98% z nich sa využije v prospech výstavby organizmu a jeho životných funkcií. Pomáhajú pri deaktivácii karcinogénnych látok i pri prevencii proti alergiám.

Mliečny tuk: Je jemno rozptýlený vo forme emulzie, z hľadiska výživy je v porovnaní s inými tukmi veľmi dobre vstrebateľný a stráviteľný. Je nositeľom mnohých, iba v tukoch rozpustných dôležitých vitamínov, hlavne A, D, E a K.

Mliečny cukor:  Laktóza je ľahko stráviteľná a je výborným zdrojom energie, ktorá je potrebná pre rast a normálne fungovanie organizmu. Jej zložky glukóza a galaktóza predstavujú veľmi dôležitú zložku krvi a sú nepostrádateľné najmä pri formovaní nervových tkanív. Priaznivo vplýva na absorpciu a využitie vápnika v tele.

Minerálne látky: Mlieko obsahuje 14 minerálov, z toho vo väčšom množstve vápnik, fosfor, draslík, horčík, síru, sodík a chlór, ako aj stopové prvky – železo, meď, kobalt, mangán, jód, zinok, fluór. Osobitne dôležitý je vysoký obsah a priaznivý pomer vápnika a fosforu v mlieku, najmä pre stavbu kostí a zubov. Výskumy poukazujú na pozitívny vplyv voľných iónov vápnika z mlieka na znižovanie obsahu cholesterolu v krvi.

Kefír – biele zlato. Je výnimočný tým, že sa považuje za jednu z probioticky najhodnotnejších potravín na svete. Jeho jedinečnosť spočíva v tom, že telu dodáva mnohé vitamíny a minerály a zároveň prispieva ku prevencii mnohých druhov ochorení.

Kefír sa používal už po stáročia v Európe a Ázii ako neodmysliteľná súčasť ľudového liečiteľstva. Každá civilizácia odjakživa nakladala a fermentovala potraviny, aby ich uchovala čo najdlhšie. Nevedomky tak vytvárala úžasné „super-potraviny“ nabité zdravými mikroorganizmami – tiež známe ako „probiotiká“ .Vďaka nim si tak mohli vychutnať zdravý a dlhý život.Vďaka unikátnemu súboru živín kefír posilňuje imunitu, lieči črevné zápaly,buduje hustotu kostí, bojuje proti alergiám, zlepšuje trávenie laktózy, ničí baktérie, rodu Candida, podporuje detoxikáciu.