Kefír

Kefír. Zo 100% naozajstného mlieka.

Kefír je fermentovaný mliečny produkt, ktorý sa považuje za jednu z probioticky najhodnotnejších potravín na svete.

Názov pochádza z tureckého slova „keif“, čo možno preložiť ako „cítiť sa dobre“.

Kefír obsahuje vysoké množstvo vitamínu B12, vápnika, horčíka, vitamínu K2, biotínu, kyseliny listovej, enzýmy a probiotiká. Vyznačuje sa viacerými zdravotnými benefitmi,  medzi ktorými sa najčastejšie uvádzajú: hypoalergénne účinky proti mliečnej bielkovine, zvýšenie vstrebávania vápnika a iných minerálov a vitamínov, zlepšenie intolerancie laktózy, prítomnosť živých kultúr zapájajúcich sa do funkcií gastrointestinálneho traktu, čím pomáhajú redukovať črevné infekcie, stimulácia imunitného systému, antikarcinogénna aktivita, redukcia sérového cholesterolu a dlhovekosť (Chandan, 1989).

Vďaka plejáde chorôb a stavov, o ktorých bolo známe, že lieči, sa kefír používal už po stáročia v Európe a Ázii ako neodmysliteľná súčasť ľudového liečiteľstva.

Vďaka unikátnemu súbor živín je kefír prospešný pre telo v 7 hlavných oblastiach:

  • Posilnenie imunity
  • Liečba nešpecifických črevných zápalov
  • Budovanie hustoty kostí
  • Boj proti alergiám
  • Zlepšenie trávenia laktózy
  • Ničenie baktérií rodu Candida
  • Podpora detoxikácie

Pre svoje vlastnosti bol ocenený značkou kvality SK:

balenie:

PET 0.5l a 1.0l