Acidofilné mlieko (biele)

Acidofilné mlieko (biele, t.j. neochutené) s kultúrou bifidobacterium sp.

Fermentované mliečne produkty sa vyznačujú viacerými zdravotnými benefitmi. Medzi týmito sa najčastejšie uvádzajú: hypoalergénne účinky proti mliečnej bielkovine, zvýšenie vstrebávania vápnika a iných minerálov a vitamínov, zlepšenie intolerancie laktózy, prítomnosť živých kultúr zapájajúcich sa do funkcií gastrointestinálneho traktu, čím pomáhajú redukovať črevné infekcie, stimulácia imunitného systému, antikarcinogénna aktivita, redukcia sérového cholesterolu a dlhovekosť .

Konzumácia kyslého mlieka pomôže aj tým, ktorí po vypití klasického mlieka trpia žalúdočnými či tráviacimi ťažkosťami. Acifofilné mlieko je plné vitamínov, minerálov a pri poctivej výrobe a skladovaní aj živej kultúry laktobacilov.

Kmeň Lactobacillus acidophilus prítomný v acidofilnom mlieku je jedným z najzaujímavejších mikroorganizmov z hľadiska zdravej črevnej mikroflóry. Produkuje enzýmy a vitamíny skupiny B, zvyšuje stráviteľnosť bielkovín, sacharidov a tiež tukov. Lactobacillus acidophilus premieňa laktózu na jednoduché cukry. Vďaka tomu je kyslé mlieko vhodné aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu.

 

Produkt bol ocenený značkou kvality SK:

balenie:

PET 0.5l a 1.0l